Udruge zahvaljuju svima koji su doprinijeli tome da Bandićev GUP padne

Udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget čestitali su u srijedu svima koji su doprinijeli tome da GUP zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ne prođe u Skupštini, a naročito građanima okupljenima u kvartovske inicijative koji su tijekom javne rasprave u gluho ljetno doba poslali više od 31.000 primjedbi.

Udruge ocjenjuju da se radi o najkontroverznijim i najštetnijim izmjena i dopuna GUP-a Zagreba, te su sportskim rječnikom poručili: “Građani i građanke: 1 – Bandić: 0″.

Poručuju da je ovo tek jedna dobivena bitka. ” Mnoge su još pred nama, jer otklonjena je tek posljedica, ali ne i uzrok svih problema”, kažu udruge  te ističu da će im pomoć građana opet biti potrebna.

“Zahvaljujemo svima koji su se 1. veljače okupili na Trgu bana Jelačića i jasno poručili da je dosta takvog štetnog načina upravljanja Zagrebom. Čestitamo svim udrugama i strukovnim organizacijama, pravoj oporbi u Skupštini i medijima koji su nas uporno pratili i podržavali”, poručile su u priopćenju udruge organizatorice prosvjeda, Zelena akcija, Pravo na grad i Siget.

Naglašavaju da su se građani Zagreba “kao nikad do sada usprotivili jednom dokumentu koji mijenja okoliš i prostor, a koji je gradska vlast htjela nametnuti mimo javnog interesa i bez sudjelovanja javnosti”.

“Iako smo na vrijeme prepoznali i upozoravali na njihove namjere, sve ovo ne bi bilo moguće bez građana i građanki”, ističu udruge te pritom zahvaljuju “svima koji su se odlučili boriti za svoj grad i aktivno sudjelovati u temama koje su bitne kako danas, tako i za generacije koje dolaze”.

Komentiraj