Udruga ugostitelja ograđuje se od restorana koji krše mjere: “Sektor sa 60 tisuća zaposlenih sjedi i čeka u strahu”

Nacionalna udruga ugostitelja ograđuje se od svih onih koji otvaraju ugostiteljske objekte usprkos mjerama, napisali su u priopćenju kojeg su objavili na svom Faceboom profilu.

“Nacionalna udruga ugostitelja od svog osnutka do danas isključivo se zalaže za legalno poslovanje u ugostiteljstvu, te isto ima utkano u svojim temeljima. Vjerujemo kako je borba legalnim sredstvima dugotrajna i iscrpljujuća, no smatramo je jedinim ispravnim putom ka podizanju društvenih i moralnih vrijednosti, kako u našoj struci, tako u cjelokupnom društvu”, stoji u objavi.

“Radi svega navedenog, ograđujemo se i najoštrije osuđujemo pojedinačne slučajeve kojima smo svjedoci u medijima, a koji nelegalnim poslovanjem narušavaju ugled cijele struke i svih naših kolega, koji poštenim radom i trudom daju veliki doprinos u podizanju ugostiteljskog sektora na viši nivo, i koji imaju za jedan od ciljeva uvrstiti Hrvatsku na međunarodnu kartu kao nezaobilaznu gastro destinaciju, što doista i zaslužuje”, javljaju iz Udruge.

Nadležna tijela moraju kontrolirati teren

Kažu da nije njihova uloga ni zadaća da uvode red na terenu.

“Cilj Nacionalne udruge ugostitelja nije uvođenje reda na terenu. To je zadaća nadležnih tijela, koja moraju svim kršiteljima odredbi pristupati s jednakim kriterijima. Postupanje s odmakom od donesenih odredbi, kojima svjedočimo u posljednje vrijeme, ne samo kad je riječ o ugostiteljstvu, dovodi do sve slobodnije interpretacije istih te posljedične podjele na jednake i jednakije”, kažu.

“Također apeliramo, na nadležne institucije i na medije, da ne poistovjećuju cjelokupno ugostiteljstvo s pojedinačnim slučajevima, jer kao struka nikako ne možemo prihvatiti stigmatiziranje cjelokupnog sektora radi pojedinca, što argumentiramo dosadašnjom statistikom izvršenih nadzora i napisanih kazni”, poručuju.

“Ničim ne nastojeći opravdati predmetni slučaj, napominjemo kako u sjeni spomenutog, u strahu i iščekivanju, sjedi žrtvovan čitav jedan sektor sa 60 tisuća zaposlenih, koji ne može ni pretpostaviti kakva ga budućnost iščekuje, razočaran dvostrukim kriterijima i nedostatkom adekvatne potpore”, stoji u priopćenju Nacionalne udruge ugostitelja.

 

 

 

 

 

Komentiraj