UDRUGA “U IME OBITELJI”: Pupovac prijavljen Povjerenstvu za sukob interesa

Patrik Macek/PIXSELL

Udruga “U ime obitelji” ponijela je prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa protiv Milorada Pupovca, koji je, kako navode u sukobu interesa kao član Savjeta za nacionalne manjine.

Kako prenosi N1, u svom priopćenju “U ime obitelji” navodi da je problematično to što je Pupovac u istom tijelu koje je dodjeljivalo financijska sredstva i u tijelu koje je financijska sredstva primilo.

‘Savjet za nacionalne manjine je na sjednici održanoj 5. 5. 2016. donio Odluku o rasporedu sredstava osiguranih u državnom proračunu Republike Hrvatske za 2016. godinu (NN br. 26/16), na temelju čl. 35. stavka 4. i čl. 36. stavka 11. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (NN, br. 155/02 i 80/10), kojom je dodijelio Srpskom narodnom vijeću 3.590.000,00 kuna. S obzirom da je g. Milorad Pupovac bio u istom tijelu koje je dodjeljivalo financijska sredstva i u tijelu koje je financijska sredstva primilo, on se nalazi u sukobu interesa.

G. Pupovac je također u sukobu interesa kao član Savjeta za nacionalne manjine (dalje: Savjet) i kao član saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina (dalje: Odbor). Savjet Odboru dostavlja Godišnje izvješće o utrošku sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske, što znači da g. Pupovac kao član nadležnog tijela (Odbora) odlučuje o usvajanju Izvješća koje podnijelo tijelo kojeg je on član (Savjet), a odnosi se na trošenje sredstava dodijeljenih tijelu kojeg je on predsjednik (Srpskom narodnom vijeću), čime je g. Pupovac u sukobu interesa’, stoji u priopćenju.

Komentiraj