Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata: Brkić ne dopušta iskorištavanje branitelja

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Krovna Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata u ponedjeljak je jednoglasno podržala “prijatelja i suboraca, dokazanog domoljuba i ratnika Milijana Brkića” u njegovoj odluci da odustane od dužnosti ministra branitelja te ne dopusti manipuliranje i iskorištavanje hrvatskih branitelja u političkom prepucavanju.

“Želimo naglasiti da ni jedna braniteljska udruga, koja je bila na prijemu kod premijera Tihomira Oreškovića, nije imala primjedbe na prijedlog da Milijan Brkić bude ministar hrabre i časne populacije”, stoji u priopćenju.

Mišljenja su i da je odluka o ministru branitelja trebala biti davno donesena jer je nedopustivo da se proračun ministarstva branitelja donosi bez resornog ministra. “Smatramo da nitko nema pravo držati braniteljsku populaciju u neizvjesnosti i time unositi nepotrebni nemir ljudima koji su bili spremni dati živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku”, ističu.

Iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata najodgovornije u vlasti pozivaju da konačno donesu odluku kojom će imenovati ministra hrvatskih branitelja kako bi se žurno počeli rješavati nagomilani problemi braniteljske populacije.

Komentiraj