Udruga slijepih Zagreb: Započela proizvodnja tekućih sapuna „Dodir prirode“

U Zagrebu je otvoren pogon za proizvodnju tekućih sapuna „Dodir prirode“ koje proizvode slijepe i slabovidne osobe kroz tvrtku „Sfera Visia“ , čiji je osnivač Udruga slijepih Zagreb. Potporu ovom projektu dali su Grad Zagreb i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Da bi projekt zaživio financijski su pomogli Turska agencija za suradnju i koordinaciju s 30 tisuća eura i Europska banka za obnovu i razvoj s 20 tisuća eura. Glavna sirovina za izradu sapuna je Zvijezda suncokretovo ulje, a tvornica ulja Zvijezda Udruzi je donirala sirovinu potrebnu za godišnju proizvodnju sapuna. Ovaj projekt socijalnog poduzetništva uz sada zaposlene tri osobe, planira zapošljavanje još tri slijepe i slabovidne osobe u prvom kvartalu sljedeće godine, a o prodaji ovih proizvoda ovisi i daljnje zapošljavanje.

Izvršni direktor tvrtke Sfera Visia  Goran Denis Tomašković rekao je da su od danas u ponudi tvrtke prirodni tekući sapuni „Dodir prirode“ u ambalaži od 300 ml, 500 ml, 1 l i 5 l. “Tvrtke, ustanove i organizacije koje plaćaju penale zbog toga što ne zapošljavaju dovoljan broj osoba s invaliditetom mogu penale anulirati kupovinom naših proizvoda. U sljedećoj godini zaposlit ćemo još tri osobe u našem poduzeću“, naglasio je Tomašković.

Sve vrste sapuna „Dodir prirode“ proizvode se 100% od prirodnih sastojaka, čije recepture priprema voditeljica proizvodnje Barbara Šajinović. „Ovo je sapun kao nekad, dok se sapun još kuhao u svakom domaćinstvu. Izrađen je od svježih jestivih biljnih ulja i kalijeve lužine, obogaćen prirodnim eteričnim uljima koja mu daju postojan, ugodan miris i pružaju prirodnu njegu kože. To je jedini pravi tekući sapun prisutan na našem tržištu bez sintetskih kemikalija“.

Što je još Barbara Šajinović kazala za Nacional.hr možete pogledati na videu.

Komentiraj