Udruga P.I.N.K. Life: “Skupljamo sredstva za kupnju histeroskopa Petrovoj bolnici”

Udruga P.I.N.K. Life predstavila je aktivnosti za listopad – mjesec borbe protiv raka dojke. Jedan od glavnih ciljeva Udrug P.I.N.K. Life je prikupiti sredstva za Petrovu bolnicu, točnije za kupnju  histeroskopa.

U samu priču mogu se uključiti i građani koji ciljanom kupovinom određenih proizvoda doprinose skupljanju sredstava za rad Udruge. Naime, tijekom listopada u prodavaonicama dm-a diljem zemlje mogu se pronaći posebno označeni proizvodi, a za svaki prodani proizvod dm će donirati jednu kunu za kupnju histeroskopa.

“Ovaj projekt je od velike važnosti jer kroz njega generiramo sredstva potrebna za opremanje bolnica i daljnji rad udruge tako da konkretno pomažemo oboljele žene i muškarce. Listopad je mjesec prevencije karcinoma dojke i udruga P.I.N.K.life ima pojačane aktivnosti u promociji i poticanju svijesti važnosti redovitih preventivnih pregleda”, poručila je predsjednica udruge Nives Moric.

Doktorica Zrinka Rendić Miočević, specijalist radioterapije i onkologije te Zrinka Verzotti specijalist psihijatar, objasnile su s kojim se preprekama svakodnevno nose oboljele žene, kao i važnost psihološkog aspekta u cijeloj priči. “Sve smo bolji u dijagnostici jer tumore otkrivamo sve ranije, a uz to imamo i sve bolje terapijske metode. No, ne možemo poreći da svake godine broj oboljelih žena raste. To znači da žene ne paze dovoljno na vlastito zdravlje i na rizike koji utječu na pojavu raka dojke. Jako je bitno educirati stanovništvo da paze na zdravlje”, rekla je Zrinka Rendić Miočević.

Osim dijela Pink Ribbon projekta koji je vezan za dm-ova prodajna mjesta, 10. listopada će se na zagrebačkom Cvjetnom trgu održatizabavno edukativni program za sve prolaznike, no u manjem obujmu nego je to bilo prošlih godina, a sve zbog postojećih epidemioloških mjera. Zbog toga je revija žena članica Udruge ove godine dislocirana na jedinstvenu lokaciju, krov Hitne pomoći u Radničkoj ulici.

Tijek press konferencije pogledajte na našem videu.

Komentiraj