Udruga P.I.N.K. life

Udruga P.I.N.K. life donirala Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Osijek

Na Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Osijek održana je primopredaja aparata za limfnu drenažu. Sredstva za kupnju ovog aparata, uz inicijativu City Modusa, osigurala je tvrtka Pevec te time pomogla Udruzi P.I.N.K. life u akciji prikupljanja sredstava za kupnju aparata za limfnu drenažu.

Udruga P.I.N.K. life svojim radom nastojati poboljšati kvalitetu života osoba koje boluju od malignih bolesti, osoba starije životne dobi, kao i djece bez adekvatne roditeljske skrbi, a ovu akciju Udruga je započela prošle godine sa željom prikupljanja sredstava za kupnju ovih prijekopotrebnih aparata. Aparat za limfnu drenažu potreban je za liječenje limfedema, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke.

Na svečanosti primopredaje Pročelnici Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Osijek doc.dr.sc. Miri Kadojić, dr. med., aparat su uručili član Uprave Peveca, Krešimir Bubalo, Iva Kontek iz City Modusa te članice Udruge P.I.N.K. life na čelu sa svojom predsjednicom Nives Moric.

“Ovu akciju pokrenili smo prošle godine sa željom da svojim donacijama obuhvatimo što veći broj korisnika na području cijele Hrvatske. Jako smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima jer je ovo već šesti aparat koji doniramo. Ovim putem zahvaljujemo se tvrtki Pevec koja nam je donirala sredstva za kupnju ovog aparata, te curama iz City Modusa koje su pokrenule inicijativu oko donacije ovog aparata. Godišnje od karcinoma dojke oboli oko 2 500 žena, a umre njih oko tisuću, stoga i dalje moramo raditi na osvješćivanju o važnosti preventivnih pregleda i smanjenju stope smrtnosti. Kao Udruzi želja nam je u slijedećih godinu do dvije organizirati takve akcije gdje bismo onima koji su u procesu liječenja što više pomogli da ne moraju putovati u drugu županiju, odnosno drugu bolnicu kako bi obavili fizikalnu terapiju“ , istaknula je Nives Moric, predsjednica Udruge P.I.N.K. life.

Aparati za limfnu drenažu potrebni su za liječenje limfedeme, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke, koji značajno narušava kvalitetu života pacijenta. Limfedem nastaje kao posljedica odstranjenja limfnog tkiva iz pazuha ili zračenja pazuha ili dojke što mijenja sustav limfne drenaže iz ruke, pazuha i dojke. Obično se javlja unutar 2-3 godine nakon učinjenog liječenja. Može nastati i kao posljedica širenja maligne bolesti limfnim sustavom, ali i kao posljedica infekcije.

Komentiraj