Udruga Ozana kampanjom “Upletimo se” pomaže beskućnicima

Zagrebačka udruga Ozana pokrenula je humanitarnu kampanju “Upletimo se” kojom nastoji beskućnicima, jednoj od najpotrebitijih skupina u Zagrebu, olakšati najhladnije dane u godini.

Kampanja je počela prošlog tjedna u petak i subotu, kada je simbolično crvena nit povučena od Gajeve ulice, preko Bogovićeve do Cvjetnoga trga, a na Zrinjevcu, u Teslinoj ulici i pored Hrvatskog narodnog kazališta aktivisti su pleli vunene kvadratiće.

Zajedno s građanima, članovi udruge i korisnici Centra Ozana sve do početka prosinca će plesti unikatne vunene kvadratiće te od njih prvo izraditi veliko božićno drvce, a nakon Adventa spojiti ih u vunene deke koje će donirati beskućnicima u Zagrebu, priopćila je u ponedjeljak zagrebačka udruga.

Građani se u kampanju mogu uključiti u Štrikeraj cafeu u Vukovarskoj ulici, na nekoj od brojnih radionica udruge, ili vunene kvadratiće izraditi kod kuće i poslati na adresu Vukovarska ulica 239.

Osim pomaganja potrebitima, udruga Ozana ističe kako akcijom “Upletimo se” želi naglasiti i tradicijsku vrijednost pletenja i kukičanja, te terapeutske učinke tih aktivnosti na ljudsko zdravlje

Kampanji se pridružio Valent Sinković, hrvatski veslač i zlatni olimpijac, koji je istaknuo važnost humanitarnih akcija i pohvalio pomaganje beskućnicima.

Komentiraj