Udruga obitelji nestalih iz Srbije kaže da traženje nestalih “stoji”

Proces traženja nestalih stoji, a vrijeme će pokazati može li dolazak Borisa Miloševića u Knin pridonijeti poboljšanju života Srba u Hrvatskoj, izjavila je za N1 predsednica Udruženja porodica nestalih i stradalih ‘Suza’ iz Srbije Dragana Đukić.

Ona je kazala kako je još 2018. bila u izaslanstvu predsjednika Srbije koje je razgovaralo s tadašnjom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović o rješavanju problema nestalih. Tada je bilo najavljeno da će se potraga intenzivirati, ali “proces stoji”, kazala je Đukić.

Naglasila je da su obitelji nestalih svih sukobljenih strana još 1996. bile spremne pronaći rješenje, ali se “u proces umiješala politika”. “Rastužuje nas da se se pitanje nestalih predstavlja kao najviše humano pitanje, ali u praksi nije tako”.

Na pitanje može li dolazak Borisa Miloševića u Knin doprinijeti poboljšanju života Srba u Hrvatskoj i pomirenju, odgovorila je da će to “vrijeme pokazati”. “Mi kao žrtve nemamo komentar na njegov dokazak. Smatramo da su to dani kad se tuguje, svakako nema mjesta slavlju”, rekla je Đukić.

Prema podacima tog udruženja, još se uvijek traga za 745 Srba nestalih u akciji Oluja.

Komentiraj