hina

UDRUGA HOS-a: “Oni koji nas nazivaju fašistima i ustašama neće nas uvući u 1941. ni u 1945.”

Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga (SUDHOS) u Osijeku je od premijera Andreja Plenkovića zatražio da zaštiti pripadnike HOS-a, sve hrvatske branitelje i dragovoljce te čast i poštenje pripadnika HOS-a, čija se imena nalaze na spomen-ploči u Jasenovcu.

Predsjednik SUDHOS-a Borislav Barišić na konferenciji za novinare kazao je kako pripadnike HOS-a pojedini političari i male skupine posljednjih dana nazivaju fašistima što je, kako drži, prevršilo svaku mjeru, posebice kada je riječ o poginulim pripadnicima HOS-a.

Oni koji nas nazivaju fašistima i ustašama neće nas uvući u 1941. ni u 1945. jer  HOS je nastao 1991. godine, iz prijeke potrebe obrane Hrvatske u Domovinskom ratu, kazao je Barišić ocijenivši kako pripadnike HOS-a nitko ne može izbrisati iz hrvatske povijesti, javlja HRT.

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine Đuro Glogoški ocijenio je vrlo opasnim izjave Predraga ŠtomaraFurija Radina i Milorada Pupovca u kojima govore da su obilježja HOS-a, legalnih postrojbi Oružanih snaga RH, fašističke oznake.

Komentiraj