Udruga Glas poduzetnika smatra da bi umjesto Pletera hranu trebali pripremati lokalni ugostitelji

Udruga Glas poduzetnika u utorak je poslala dopis Vladi u kojem traže da podrže ugostiteljski sektor Sisačko-moslavačke županije, smatrajući kako bi ih se trebalo angažirati za pripremu hrane za volontere, građane i sve one koji rade na obnovi potresom pogođenim područjima.

Zbog epidemioloških mjera koje su donesene još u studenom, a traju i dalje, ugostiteljski objekti neće se moći otvoriti još neko vrijeme, a potres ih je dokrajčio i nanio dodatne troškove. Unatoč tome što se Ugostitelji nalaze u izuzetno teškoj situaciji, među prvima su došli na pogođeno područje i pokazali solidarnost montirajući šatore i dijeleći hranu građanima koju su pripremali, smatra UGP.

“Zašto se ne angažiraju ugostitelji iz županije, Zagreba i Karlovca koji imaju znanje i kapacitete? Tražimo da čim prije prehranu ljudi na pogođenom području preuzme privatni sektor i da budu plaćeni isti iznos po obroku kao što sad plaćamo Pleter!”, rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

S obzirom na to da mediji i građani od kako je angažirana državna tvrtka Pleter govore o problemima s prehranom stanovništva u Sisačko-moslavačkoj županiji, UGP smatra kako bi umjesto angažiranja državne tvrtke puno bolje rješenje bilo angažiranje privatnih tvrtki čime bi se potaknula nova zapošljavanja, a mnogi poduzetnici iz toga kraja spasili bi se od propasti.

“Ovo predstavlja samo jedan od naših prijedloga za ekonomsku revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije. Smatramo da u fokusu moraju biti poduzetnici s pogođenog područja koji će biti predvodnici obnove i koji će potaknuti razvoj cijele županije”, stoji u priopćenju UGP-a.

Trenutno u javnosti vlada dojam da se prednost daje državnoj tvrtki te da država preuzima posao koji mogu obaviti poduzetnici i njihovi zaposlenici, a iz Udruge Glasa poduzetnika smatraju kako bi ovim potezom Vlada Republike Hrvatske pokazala da je spremna na aktivnu suradnju s privatnim sektorom.

Komentiraj