Udruga Blokirani poduprla Kolindu Grabar – Kitarović

Iz udruge Blokirani pozvali su u petak sve članove i blokirane da u drugom krugu predsjedničkih izbora svoj glas daju Kolindi Grabar-Kitarović.

Miriam Kervatin iz udruge Blokirani rekla je kako razumije suzdržanost s kojom Blokirani prate izjave kandidata u drugom krugu izbora, ali i upozorava da bi suzdržanost mogla biti i opasna.

Ustvrdila je također da će se na ovim izborima odlučiti sudbina Blokiranih.

“Jer za vrijeme Vlade Zorana Milanovića, broj blokiranih obitelji je prešao sve granice normalnog. Čak 325 000 obitelji. Milijun blokiranih ljudi. A to nije sve. U isto vrijeme broj blokiranih poduzeća bio je veći od aktivnih poduzeća. Milijun ljudi u zemlji, blokirano”, napisala je Kervatin i dodala da su tajkunima tada dugovi brisani zakonom o predstečajnim nagodbama.

Kervatin je ocijenila da ni HDZ po pitanju blokirane privrede i blokiranih obitelji nije bez grijeha, ali da su počeli rješavati problem.

“Tu se puno toga moglo bolje riješiti jer siromaštvo i blokada ne predstavljaju pametno rješenje. Ali radi se. Počeli su. Ukinuta je doživotnu ovrha na računima, smanjen ukupan dug i  umanjen je broj blokiranih. Zaustavili smo, uz pomoć predsjednice i usvajanje novog Ovršnog. Predsjednica se puno izložila za Blokirane, konkretno i sa puno ljudskosti”, rekla je Kervatin.

Dodala je i da u rješavanju deblokade Hrvatske partnerstvo predsjednice i Blokiranih može odigrati nezamjenjivu ulogu.

“Blokirani pozdravljaju takav plan i spremni su za to dati Kolindi Grabar Kitarović podršku za novi mandat predsjednice Republike Hrvatske. Pozivamo Blokirane da daju svoj glas Kolindi Grabar Kitarović, i potom s pravom, pokažu ‘mjenicu’ i traže obveze koje iz tog glasa proizlaze”, stoji u priopćenju Udruge Blokirani.

Komentiraj