facebook.com

UDOMLJAVANJE JE FORA Prva ovogodišnja akcija podupire kampanju ‘Divlji život grada’

Stiglo nam je proljeće, a s njim i prva ovogodišnja akcija ‘Udomljavanje je fora’ u organizaciji Grada Zagreba i Ustanove Zoološki vrt te u suradnji s udrugom Prijatelji životinja.

Akcija će biti održana u subotu, 1. travnja, od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Gradu Zagrebu.

Proljeće je doba u kojem priroda počinje s dramom – kao na pozornici kazališta možemo promatrati buđenja, odlaske i dolaske, teritorijalne razmirice, pjesme udvaranja, građenje gnijezda, polaganje jaja i mahnitu potragu za hranom. Naime, na svijet uskoro dolazi mladunčad divljih životinja!

Bez obzira na to imate li balkon u svom stanu, dvorište ili vrt, dječje igralište u kvartu ili radite u tvrtki koja ima puno zelenila, sva su ta mjesta savršena i kao dom za neku od divljih životinja u našem gradu. Ptičice će rado sviti gnijezdo na balkonu, a jež se naseliti u rupu ispod grmlja. Jednako tako će i lisice krenuti u svoj pohod po gradu u potrazi za dobrim smještajem i još boljom hranom i svi mi koji živimo u gradu trebali bismo prihvatiti takav suživot upravo zato što smo i utjecali na nestajanje staništa životinja gradnjom zgrada, shopping centara ili rušenjem drveća.

Mogli bismo otići i korak dalje i napisati prisegu da ćemo:

1) Osigurati prirodne izvore hrane za divlje životinje
2) Osigurati dostupnost vode kroz prirodne ili izrađene izvore
3) Osigurati zaklon i sigurna mjesta životinjama da mogu odgajati mladunčad
4) Izbjegavati uporabu kemijskih pesticida, herbicida i umjetnih gnojiva
5) Biti svjesni da kućni ljubimci koji lutaju slobodno bez nadzora mogu utjecati na život divljih životinja i poduzeti korake da ne predstavljaju opasnost za njih
6) Koristiti humane pristupe rješavanju konflikata s divljim životinjama

Dođite do našeg štanda i podržite nas na akciji. Kupite neki od artikala na štandu i pridružite se i u pomoći napuštenim životinjama. Svi artikli – majice, tunike, marame ili narukvice dostupnisu i na azilzagreb.com/web-shop-skloniste-dumovec ili u Životinjskom kutku (Vlaška 105).

Fora je biti dobar prema životinjama…

Komentiraj