UDAR NA PLENKOVIĆA? Hvidrine igre u Vukovaru baš na dan prosvjeda

Nel Pavletic/PIXSELL

Izvor iz Predsjedništva HDZ-a u četvrtak je kazao da se u Vukovaru od 12. do 14. listopada održavaju tradicionalne “24. svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata” koje organizira Hvidra, što znači da će u subotu 13. listopada, na dan prosvjeda, u Vukovaru biti ratni invalidi iz cijele Hrvatske.

Pojačat će to brojnost i dojam samog prosvjeda koji gradonačelnik Vukovara, HDZ-ov Ivan Penava organizira zbog sporosti državnih institucija u sankcioniranju ratnih zločina u Vukovaru, piše Večernji list.

“Naravno da je tempirano da prosvjed bude baš kada su ratni invalidi u Vukovaru. A tko stoji iza prosvjeda? Nema tko nego naši ljudi iz HDZ-a. Vjerojatno je to ista ekipa koja se bunila protiv Istanbulske konvencije plus branitelji i zajedno pripremaju udar na Vladu “, kazao je za Večernji izvor iz Predsjedništva HDZ-a.

Dodao je da priča s prosvjedom nije tako naivna kako je i sam u početku mislio.

Dubravka Petric/PIXSELL

Podsjetimo, premijer Plenković u četvrtak je u Puli prokomentirao prosvjed koji organizira vukovarski gradonačelnik i član HDZ-a Ivan Penava. Plenković e kazao da kao čovjek i predsjednik HDZ-a i premijer želi da se počinitelji kazne, ali da nema razumijevanja za način na koji je Penava upozorio na tu situaciju. Kazao je kako Penava ima odgovornost prema biračima, ali i prema političkom tajmingu.

“Ići na emocije onih koji su najviše stradali, u situaciji kada je to zločin koji se dogodio prije 27 godina i u ovoj situaciji dati povoda onima kojima je interes srušiti parlamentarnu većinu – to je drugi sport”, rekao je Plenković.

HINA/ Damir SENČAR

Komentiraj