Učitelji, neslužbeno, odbili Plenkovića i nastavljaju štrajk

Učitelji su odbili ponudu vlade.

Prema prvim neslužbenim informacijama, preko 90 posto učitelja odbilo je Plenkovićevu ponudu.

“Po trenutno vrlo preliminarnim i nepotpunim, ali apsolutno nedvojbenim podacima koje polako, ali sigurno skupljamo, preko 90 posto učitelja i nastavnika odbilo je ponudu Vlade o povećanju i uvođenju novih dodataka na dodatke na dodatke s osiguračem na dodatke i koeficijent s dodacima”, objavljeno je na stranici Nastavnici.org.

Prema trenutnim podacima, 2704 zaposlenih u osnovnom i srednjem školstvu odbija vladinu ponudu, što je gotovo 95 posto. Rezultat se mijenja iz minute u minutu, kako pristižu podaci iz zbornica diljem Hrvatske. Dosad 155 prosvjetara prihvaća vladinu ponudu, što je skoro šest posto.

Podaci također prikazuju da se 1523 izašlih na referendum izjasnilo “za” nastavak štrajka, dok ih je “protiv” 107 ili nešto više od sedam posto.

Stranica prikuplja podatke triju sindikata obrazovanja, Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sindikata Preporod.

Potpuni rezultati referenduma učitelja i drugih prosvjetnih djelatnika trebali bi biti objavljeni na konferenciji za medije koja je zakazana za sutra u 11 sati.

Komentiraj