Pixabay

Učenik učenici zavlačio ruku u gaćice, profesor šutio?

Školski odbor Medicinske škole u Puli u petak je smijenio ravnateljicu škole Gordanu Ćoso, a vršiteljicom dužnosti ravnateljice imenovana je dosadašnja predsjednica Školskog odbora Sanja Benazić-Kliba. Odluku o smjeni Ćoso ne priznaje, pa je u ponedjeljak došla na radno mjesto.

Kako doznaje Glas Istre, do smjene je došlo zbog kulminacije njenog odnosa prema jednom profesoru u školi, s kojim u kolektivu već godinama imaju problema, a kojeg ravnateljica navodno cijelo vrijeme štiti i pokriva. Posljednji okidač bio je slučaj na njegovom satu kada je među učenicima došlo do neprimjerenog seksualnog ponašanja.

“Škola već duže vremena ima problema s tim profesorom, a ovo što se dogodilo na satu je bila kap koja je prelila čašu. Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja, a navodno ju je kolega iz razreda na satu pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak”, ispričao je izvor za Glas Istre.

Ravnateljica je potom prvo dala izvanredni otkaz profesoru, da bi ga nakon nekoliko dana pokušala povući, s čime se nije složio Školski odbor.

“Nakon tog poteza ravnateljice Školski odbor izgubio je povjerenje u nju, tim više jer protiv tog profesora postoje i ranije opomene i pritužbe, a ravnateljica mu već duže vrijeme “gleda kroz prste”. Zbog toga je Školski odbor 16. studenog donio odluku o smjeni ravnateljice, no Gordana Ćoso to izgleda ne želi prihvatiti”, zaključuje izvor Glasa Istre.

Komentiraj