UBOJSTVO ZORANA ĐINĐIĆA: Svjedočenja o umiješanosti Vojislava Šešelja

FaH

Je li Vojislav Šešelj bio umiješan u ubojstvo Zorana Đinđića, i danas je otvoreno pitanje, navodi srpski Blic.

Istraga protiv Šešelja zaustavljena je 2004. godine zbog nedostatka dokaza, no otada su se pojavili novi dokazi. Pojavila su se svjedočenja Dejana Milenkovića Bagzija, Miloša Simovića i Zorana Vukojevića koja su prihvaćena kao vjerodostojna u presudi za ubojstvo Zorana Đinđića.

 Vojislav Šešelj bio je obuhvaćen istragom za ubojstvo Đinđića, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu, ali nije se našao na optužnici na kojoj su bila 44 imena. Predao se Haagu 23.2. 2003., dva dana nakon pokušaja ubojstva Zorana Đinđića.

Premijer je ubijen 12. ožujka 2003., a srpski istražitelji u Haagu su ispitali Šešelja. Bilo je najavljeno da će to učiniti i kad se vrati u Beograd, ali to se nije dogodilo, piše Blic. Uhićeni Dejan Milenković Bagzi, detaljno je svjedočio o Šešelju te naveo kako su se “zemunci” s liderom radikala vidjeli do šest puta.

‘Poslije donošenja odluke da ubiju Đinđića, oni kontaktiraju sa Šešeljem da mu pomognu da dođe na vlast. Šešelj je ostavio Dragana Todorovića, člana SRS-a, kao vezu, rekao je da je Nikolić mekan i da njega i Vučića neće uvlačiti u to’, rekao je u svjedočenju Milenković. Miloš Simović je u iskazu nakon uhićenja 2010. tvrdio kako je Šešelj tražio od Spasojevića da ubije Đinđića.

O Šešelju je prije zaustavljanja istrage govorio i svjedok suradnik, sada pokojni Zoran Vukojević Vuk. ‘Šešelj je tražio da ubiju Đinđića i Gašu Kneževića’, kazao je Vukojević na suđenju za ubojstvo premijera, navodi Blic. U policijskom izvještaju iz 2003. piše da je Šešelj primao novac od Spasojevića te gdje se viđao sa “zemuncima”.

Komentiraj