UBOJSTVO U SLOBOŠTINI Policija uhitila napadača – 29-godišnjaka ubio jer nije htio platiti autobusnu kartu

Slavko Midzor/PIXSELL

Zagrebačka policija u četvrtak je na konferenciji za novinare otkrila detalje ubojstva 29-godišnjeg Ante Škembera u zagrebačkoj Sloboštini na Uskrs, 16. travnja.

“U vrlo kratkom roku djelatnici sektora kriminalističke policije rekonstruirali su kretanje tada već identificirane osobe, hrvatskog državljanina rođenog 1988. godine. Utvrdili smo da je na prostoru Dugava proveo neko vrijeme u Ulici svetog Mateja i u kafićima na Vajdinu vijencu i nismo znali kako je došao na lokaciju”, rekao je na početku konferencije Antun Čavčić iz Sektora kriminalističke policije.

Dodao je kako su pronašli videonadzor koji prikazuje žrtvu. “Pokazivao je mjesto gdje je nađen, da je ušetao u kadar tog videa, da je čučnuo i legao na tu travnatu površinu. Nije se vidjelo nikoga u neposrednoj blizini. Gotovo da nismo imali ništa u tom trenutku”, kaže Čavčić.

Daljnjim pregledom snimki utvrdili su da se u kadru, u trenutku kada žrtva ulazi u kadar, nalaze i svjetla autobusa. “Utvrđivanjem tog autobusa vidjeli smo događaj koji je bio povod i razlog cijele situacije iz koje smo vidjeli da se radi o ubojstvu”, zaključio je Čavčić.

Željko Prša iz PUZ-a rekao je kako je obdukcija pokazala da je Škember dobio ubodnu ranu u predjelu trbuhu koja je presjekla trbušnu aortu. S takvom se ozljedom, dodao je, može preživjeti tek nekoliko minuta.

“Nakon provedenog krminalističkog istraživanja koje je još u tijeku i koje će završiti sa prepratom osumnjičenika u dobi od 60 godina koji će biti prepraćen do 21 sat”, otkrio je. Oštećenik je u autobus prema Velikoj Gorici ušao u 17:45 sati, te nije želio platiti kartu. Vozač je odbio krenuti dok ne kupi kartu, a tada je došlo do verbalne prepirke. “U to se uključuje jedan putnik, a to je osumnjičenik i koji od Ante traži da izađe iz autobusa gdje se njih dvojica verbalno sukobljavaju te dolazi do naguravanja. U tom naguravanju oni izlaze iz autobusa i tom prilikom osumnjičenik iz džepa vadi nož tzv. skakavac, kojim zadaje jednu ubodnu radnu oštećeniku u predjelu trbuha. Ovaj ostaje na nogama. On se vraća u autobus i autobus odlazi dalje”, objasnio je.

Nekoliko minuta nakon prolaska autobusa, žrtva ulazi u kadar videosnimke i ruši se. “o je cijela priča. Dolazi do sukoba dvije potpuno nepoznate osobe koje se sukobljavaju jer ovaj ne želi napustiti autobus, a ovaj drugi negoduje. Niti vozač niti putnici nisu primijetili što se događa jer se sve događa u djeliću sekunde i autobus nastavlja vožnju. Nakon što smo uspjeli identificirati osumnjčenika, uhićen je na području izvan PU zagrebačke, a danas su neke radnje provedene na području PU zagrebačke”, dodao je Prša.

Naglasio je da je osumnjičenik dobrovoljno predao nož kojim je počinio zločin prije pretrage njegove kuće. “Izuzetno sam ponosan na sve službenike krim policije i policijske postaje koji su radili i prekovremeno. Izuzetna suradnja s državnim odvjetnikom u Velikoj Gorici i sve radnje koje smo tražili je prihvatiio. To samo pokazuje da u jednoj sinergiji i zajedničkom djelovanju policije i državnog odvjetnika se može razriješiti ovakvo kazneno djelo gdje poveznice između žrtve i oštećenika nema”, zaključio je Prša.

Komentiraj