UBOJSTVO U ČISTOJ VELIKOJ: Privedene tri osobe, znali su za ubojstvo i šutjeli

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šibenska policija jutros je priopćila kako je u tijeku kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 19-godišnjakom za dva kaznena djela teškog ubojstva u Čistoj Velikoj.

Kako prenosi Index, otkrili su da provode kriminalističko istraživanje nad jednim maloljetnikom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom zbog neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela. To su inače prijatelji osumnjičenog koji su znali da je ubio roditelje, ali nisu nikome rekli.

“U tijeku su i sve druge mjere i radnje u cilju prikupljanja svih raspoloživih činjenica i dokaza za ovo kriminalističko istraživanje, koje se provodi u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku.”, kazali su iz policije za Index.

Kako javlja Šibenik.in, u trenutku kada je Tin Šunjerga u polju kod Čiste Velike iz vatrenog oružja ubio svoju 45-godišnju majku, s njim je bio još jedan mladić i on je također jučer uhićen, zajedno s još dvojicom prijatelja koji su znali da je Šunjerga ubio majku, a kasnije i oca, ali nisu to prijavili policiji.

Nakon što je ubio majku i oca, osumnjičeni Šunjerga je s društvom otišao na rođendansku zabavu u jednu privatnu kuću u vodičkom zaleđu gdje je bilo dvadesetak osoba, uglavnom njegovih vršnjaka. Tamo su bile i dvije ostale uhićene osobe kojima je prizano što je učinio, ali nisu prijavili zločine policiji. Osim toga, kako piše Šibenik.in, na tulumu se pilo, drogiralo, a postoje indicije da je i tamo bilo pucnjave iz vatrenog oružja kojim su počinjena ubojstva. Navodno je riječ o privatnom očevom pištolju, za koji je posjedovao urednu dozvolu, a do kojeg je mladić došao provalom u trezor.

Policija će tijekom dana ispitivati sve osobe koje su bile na toj privatnoj zabavi, a tri privedene osobe mogle bi odgovarati za kazneno djelo neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela.

Osumnjičeni je uhićen jučer oko 19 sati u Tribunju.  Prilikom uhićenja pokušao je bježati, a policajci su ga u tome spriječili pucanjem u automobilsku gumu. Nakon toga izvučen je iz vozila te uhićen.

Komentiraj