UBOJSTVO NA VELEBITU Uhićeno 8 članova obitelji, djevojčici nije bilo spasa

FaH/ Damir SENÈAR

U tragediji na Velebitu u srijedu ubijena je 14-godišnja djevojčica, prenosi Dnevnik.hr.

Djevojčica je boravila na ljetnim praznicima na ranču kojim upravljaju njezina četiri ujaka. S obiteljima ondje povremeno borave i uzgajaju stoku, a ubijena djevojčica je često dolazila s njima. Zbog sumnji u počinjenje kaznenog djela, uhićeno je osam članova rodbine koji su se u trenutku ubojstva nalazili na Velebitu te su sada u zatvoru u Gospiću. Djevojčici nije bilo spasa, a policija i dalje provodi izvide.

“Izvršen je očevid kojim je utvrđeno da je riječ o kaznenom djelu teškog ubojstva”, rekla je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

“U kolima hitne medicinske pomoći je već počelo oživljavanje koje je nastavljeno u našoj bolnici, no nakon više od 40 minuta oživljavanja dijete nije pokazivalo znakove života i proglašena je smrt 20 minuta po dolasku u Opću bolnicu Gospić”, izjavila je Sandra Čubelić, ravnateljica OB Gospić.

Tragedija se dogodila na predjelu Velebita koji nije stalno nastanjen. Cijelog je dana bio blokiran pristup ranču dok je policija provodila očevid. Stanovnici obližnjih sela su u šoku, kao i susjedi rodbine ubijene djevojčice, koji inače žive u Zatonu Obrovačkom.

Komentiraj