UBOJSTVO KIM JONG NAMA: Malezija traži DNK uzorak prije predaje tijela

FaH

Malezija će predati tijelo Kima Jonga Nama, polubrata sjevernkorejskog vođe Kima Jong-Una tek kada obitelj dostavi uzorke DNK za analizu koja će potvrditi srodnost, rekla je u petak policija.

“Želimo završnu identifikaciju potvrditi testom DNK”, rekao je policijski zapovjednik države Selangor.

Mediji su u četvrtak prenijeli da je Sjeverna Koreja zatražila tijelo 45-godišnjeg muškarca koji je umro na putu do bolnice iz zračne luke u Kuala Lumpuru gdje mu je pozlilo.

“Zadržat ćemo tijelo sve dok ne dobijemo uzorke”, rekao je zapovjednik Datuk Abdul Samah Mat.

Kim Jong Nam, stariji polubrat sjevernokorejskog čelnika, koji je znatan dio vremena provodio izvan svoje zemlje i javno govorio protiv režima svoje obitelji, ubijen je u Maleziji u utorak, a sumnja se da je otrovan ubodom igle ili nekom tekućinom kojom mu je poprskano lice.

Dosad su nadzornim kamerama u zračnoj luci identificirane dvije žene osmnjičene za ubojstvo, te partner jedne od njih.

Malezijska policija ima sedam dana za ispitivanje osumnjičenih koliko traje pritvor.

Indonezijski potpredsjednik u petak je objavio da je žena privedena kao osumnjičena za smrt polubrata vođe komunističke Sjeverne Koreje mislila da sudjeluje u televizijskoj emisiji nešto poput skrivene kamere, prenijeli su mediji.

Citirali su i riječi njezine majke koja je rekla da je obitelj “šokirana”.  Indonezijka identificirana kao Siti Aisyah  radila je na indonezijskom otoku Batamu blizu Singapura u trgovini odjećom i svakog mjeseci slala je novac svojoj obitelji.

“U Maleziju je putovala kao turist”, rekla je njezina majka, piše indonezijski portalu Detik.com.

Komentiraj