Danijel Perković, 29-godišnjak iz Daruvara, osumnjičen je za ubojstvo Daruvarčanina Dalibora Melvarda. Sumnjiči se da je žrtvu izudarao letvom više od 20 puta, bacio s balkona te potom živog gurnuo u bunar, piše Jutarnji list.

Prema priopćenju bjelovarskoga Županijskog državnog odvjetništva, sudac istrage bjelovarskoga Županijskog suda odredio je osumnjičenom Perkoviću istražni zatvor zbog sumnje da je počinio teško ubojstvo.

Tužiteljstvo smatra kako postoji opravdana bojazan da bi osumnjičenik na slobodi ponovno počinio teško kazneno djelo. Naime, već je imao posla s policijom i pravosuđem zbog nasilja, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Policija je protiv Danijela Perkovića više puta podnijela prijave, ali on je brzo izlazio na slobodu i nastavljao po starom. U kući u kojoj je brutalno umlaćen Dalibor Melvard nije se navodno konzumirao samo alkohol, nego i sve vrste opijata i droga, od ljepila pa nadalje.

“Klošari, probisvijeti, notorni alkoholičari”, tako su Daruvarčani opisivali društvo u kojem se našao i Melvard koji je u to društvo spadao jedino jer je i on volio popiti. No, kažu da je bio dobroćudan kada bi popio.

Nestanak Dalibora Melvarda policiji je 25. lipnja prijavila njegova sestra, ugledna daruvarska liječnica, Jirinka Gatalica-Melvard. Kaže kako je čula razne priče o načinu na koji je skončao njezin brat, ali želi pričekati službene informacije. Od ubojstva do pronalaska tijela prošlo je gotovo mjesec dana.

Također se doznaje kako se Perković u policiji branio šutnjom.

Komentiraj