UBOJSTVO BIVŠEG DEČKA Nuša Bunić osuđena na 12 godina zatvora

Nuša Bunić (23) u srijedu je na Županijskom sudu u Varaždinu osuđena na 12 godina zatvora zbog ubojstva bovšeg dečka Nikole Tureka (30) u lipnju 2017. godine.

U kaznu joj se uračunava vrijeme koje je provela u zatvoru od uhićenja. Mora odmah u zatvor, piše Index.

“Branila se šutnjom i prvi iskaz je dala tek godinu i tri mjeseca nakon počinjenja djela. Svojim pasivnim stavom onemogućila je sudu da rekonstruira događaj. Sud nije prihvatio njenu pisanu izjavu jer je kontradiktorna. Nije se željela zakleti u ono što je iznosila. U nalazu psihijatrijskog vještaka zaključeno je da na postavljena pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana. Ostajala je ravnodušna”, stoji u obrazloženju presude.

Dodaje se kako je vještak zaključio kako Bunić boluje od graničnog poremećaja ličnosti. “Obrana okrivljene je nelogična, neživotna, neistinita. Tvrdila je da se ubijeni nabio na nož koji je stavila ispred sebe. Rana je nastala zamahom noža gotovo pod pravim kutem, jednim ubodom noža.Tvrdila je da je naletio na nož i da je pobjegla kada ju je pošpricala krv”, dodaje se u obrazloženju.

Podsjetimo, Bunić je optužena da je 15. lipnja 2017. godine na livadi u predjelu Pri Beli Kipi pokraj rijeke Drave kod Varaždina između 3 i 3:20 sati nožem s 9,5 centimetara dugom oštricom ubola svog bivšeg dečka Nikolu Tureka (30) u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju. Pobjegla je s mjesta događaja.

Dva dana poslije Turek je preminuo u Općoj bolnici Varaždin. Nuša Bunić je nakon ubojstva policiji ispričala da ju je Turek pokušao silovati te da ga je ubola u samoobrani.

Komentiraj