UBOJICA NAJSKUPLJIH TELEFONA: Predstavljen OnePlus 2!

Ono što ovaj telefon najviše izdvaja iz konkurencije je cijena koja je drastično niža od drugih uređaja sličnih karakteristika

OnePlus-2

Kineska kompanija OnePlus konačno je predstavila svoj ovogodišnji “flagship” telefon, OnePlus 2. Riječ je o pametnom telefonu posebno impresivnih specifikacija, a istovremeno i veoma pristupačne cijene.

OnePlus 2 ima ekran od 5.5 inča Full HD rezolucije, podršku za dvije SIM kartice, 4 GB RAM memorije kao i osmojezgreni Snapdragon 810 procesor. Tu je i stražnja kamera od 13 i prednja od 5 megapiksela. Ovaj smartphone dolazi i sa 64 GB prostora za spremanje podataka.

Prateći kompanije poput Apple-a i Samsunga, OnePlus je u svoju najnoviju perjanicu takođe ubacio senzor za skeniranje otiska prsta. Iz kineske kompanije ističu da je njihova tehnologija brža od Touch ID tehnologije koju je razvio Apple.

OnePlus-2a

OnePlus 2 jedan je od prvih telefona koji ima USB Type-C konektor, umjesto dosadašnjeg micro USB konektora.

Kućište ovog telefona napravljeno je od aluminija, a tu je i nekoliko različito dizajniranih pozadina. Međutim, ono što ovaj telefon najviše izdvaja iz konkurencije je definitivno cijena od 389 dolara, što je za uređaj ovih karakeristika prilično jeftino.

OnePlus-2b

OnePlus 2 je ujedno i prvi telefon ovog kineskog proizvođača koji će dolaziti sa Oxygen OS, modificiranom verzijom Androida. Nažalost, kako bi kupili ovaj model, kao i prethodni, bit će vam potrebna pozivnica.

Komentiraj