Osumnjičeniku za ubojstvo 29-godišnjeg Ante Škembera, Džemalu Palošu, određen je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se na velikogoričkom Županijskom sudu.

Glasnogovornik suda Ante Zeljko Hini je potvrdio da je državno odvjetništvo tražilo da se Paloš zatvori zbog opasnosti od bijega i ponavljanja nedjela. Istražni zatvor u konačnici mu je određen samo zbog opasnosti od ponavljanja ili počinjenja težeg kaznenog djela.

Tužiteljstvo je ranije potvrdilo da će od suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici tražiti da se Paloša zatvori tijekom istrage u kojoj je osumnjičen da je nakon svađe u autobusu nožem ubo Škembera koji je u nedjelju pronađen teško ozlijeđen na livadi u novozagrebačkom naselju Sloboština. Od zadobivenih ozljeda Škember je potom umro u bolnici.

Paloš je bio instruktor i osnivač rezervnog sastava MUP-a te je jedno vrijeme bio zapovjednik postrojbe rezervnog sastava MUP-a u Pakračkoj Poljani.

Detalji ubojstva

Pronalazak tijela na Uskrs je prijavila slučajna prolaznica. Policija isprva nije znala o čemu je riječ, no u vrlo kratkom roku rekonstruirali su posljednji dan preminulog, koristeći se nizom nadzornih kamera.

Kamere iz autobusa snimile su da je ubijeni oko 17:40 sati ušao u gradski autobus te da nije htio kupiti kartu pa vozač nije želio krenuti. Putnici su negodovali, a u svađu se uključio 60-godišnjak. Među njima je najprije došlo do verbalnog sukoba, a potom i do naguravanja, nakon čega su izašli iz autobusa. 60-godišnjak je Škembera tada ubo nožem, a on je ostao na nogama, dok je autobus, zajedno s ubojicom otišao.

Vozač i ostali putnici nisu primijetili da je mladić uboden jer je ostao stajati na nogama, kažu u policiji.

Komentiraj