Ubio 19 djece mlađe od 10 godina: Objavljene nove informacije o ubojici iz Texasa

U osnovnoj školi u Teksasu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno 19 djece te dvoje odraslih. Do pucnjave je došlo u 11:17 po teksaškom vremenu (19:18 po hrvatskom) u Osnovnoj školi Robb u Uvaldeu, gradiću na jugozapadu Teksasa.

Policija je objavila da je i 18-godišnji napadač Salvador Ramos mrtav. Više od 10 djece je ozlijeđeno, a jedna žena i djevojčica su u kritičnom stanju. Radi se o školi koju pohađaju učenici do četvrtog razreda. Ima ih petstotinjak i većinski su hispanskog porijekla i siromašnog ekonomskog statusa.

To je najsmrtonosniji napad u američkim osnovnim školama otkako je dvadesetero djece i šestero učitelja ubijeno u pucnjavi u školi Sandy Hook u Connecticutu prije deset godina.

VIDEO Pogledajte trenutak u kojem je 18-godišnjak ušao u školu: Na Instagramu najavio pokolj?

Sva ubijena djeca mlađa su od 10 godina

Emmanuel Macron u svojoj je poruci sućuti rekao da je zgrožen ubojstvom te da su sva ubijena djeca mlađa od 10 godina.

Ubojica prije pokolja u Teksasu poslao poruku nepoznatoj djevojci: “Imam malu tajnu”

Neposredno prije pucnjave označio je na fotografiji oružja nepoznatu djevojku. “Imam malu tajnu. Želim ti reći. Budi zahvalna što sam te označio”, napisao joj je u prepisci, na što mu je ona odgovorila: “To je strašno. Jedva te poznajem, a ti me označavaš na slici s nekim oružjem.”

Guverner: Prva stvar koju je napravio kad je navršio 18 bila je kupovina oružja

Prepisku je na objavila nepoznata djevojka, a ubrzo nakon toga taj sadržaj je uklonjen. Ramos je prije pokolja u školi upucao i svoju baku, koja je kritično i u bolnici se bori za život.

Osumnjičeni 18-godišnji napadač kupio je dvije puške na svoj 18. rođendan, rekao je teksaški senator Roland Gutierrez. “To je bila prva stvar koju je napravio kad je navršio 18 godina”, rekao je.

Napadač kupio puške na svoj 18. rođendan, a prije krvavog pohoda na školu je upucao svoju baku

Komentiraj