Španjolska policija je u petak, dan nakon džihadističkih napada u Barceloni i Cambrilsu u kojima je ubijeno 14 osoba i više od 120 je ranjeno, tragala za najmanje četiri osobe, piše list La Vanguardia, a vozač kombija koji je pregazio prolaznike na ulici La Rambla u središtu Barcelone među petoricom je osumnjičenih muškaraca koje je policija ubila.

Među traženima je Musa Ukabir, brat Marokanca Drisa Ukabira koji je uhićen u četvrtak u Ripollu, stotinjak kilometara sjeverno do Barcelone.

Traga se za još tri osobe, dodaje list, a tu informaciju je agenciji France Presse potvrdio policijski izvor.

epa06150154 A handout composite photo made available by the Spanish Police on 18 August 2017 shows (L-R, up down) Moussa Oukabir, the suspected driver, as well as Said Aallaa, Mohamed Hychami and Younes Abauyaaqoub, who are suspects wanted in connection with the 17 August terrorist attacks in the Catalonian cities of Barcelona and Cambrils. According to media reports, at least 14 people were killed and some 130 others injured after cars crashed into pedestrians on the Las Ramblas boulevard in Barcelona and on a promenade in the coastal city of Cambrils. Spanish police have stated that the attacks in Barcelona and in Cambrils were linked. The so-called ‘Islamic State’ (IS) has claimed responsibility for the attack in Barcelona. EPA/Spanish Police HO HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Među četiri tražene osobe, tri su iz Ripolla, gdje su već tri osobe uhićene u sklopu istrage o atentatima.

U tom mjestu u tijeku su pretresi stanova, dodaje AFP. Glasnogovornik regionalne katalonske policije Josep Lluis Trapero je rekao da je izgleda postojala organizacija koja je zajedno djelovala u Kataloniji, posebice u Ripollu i Alcantaru.

Do sada su uhićene četiri osobe, trojica Marokanaca i jedan Španjolac, dok je policija ubila pet osoba u Audiju A3 koji su ubili jednu osobu u Cambrilsu.

Među petoricom ubijenih nalazi se i vozač kombija koji je ubio 13 osoba u Barceloni, objavila su u petak dva španjolska lista pozivajući se na izvore bliske istrazi.

U Francuskoj će u subotu zastave biti spuštene na pola koplja u znak počasti žrtvama napada u Španjolskoj među kojima 28 ranjenih Francuza.

Marokanski kralj Mohammed VI. izrazio je u petak sućut španjolskom kralju Felipeu zbog smrtonosnih napada za koje su osumnjičena i tri Marokanca.

Kralj je osudio “užasno kazneno djelo koje je u suprotnosti sa svim ljudskim vrijednostima i vjerskim propisima”.

Komentiraj