Pixabay

UAE savjetuje građanima da izbjegavaju tradicionalnu odjeću kada putuju u inozemstvo

Ministarstvo vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata upozorilo je svoje građane da izbjegavaju nositi tradicionalnu odjeću kada putuju u inozemstvo, prenosi Independent. Preko Twittera su pozvali i žene da poštuju zabrane marama u europskim zemljama.

41-godišnji poslovnjak Ahmed Al Menhali, 29. lipnja ispred hotela u američkoj saveznoj državi Ohio, razgovarao je na arapskom na mobitel noseći tradicionalnu bijelu haljinu, a tada su mu prišla petorica naoružanih policajaca i zapovjedila mu da legne na tlo. “Ne radite to, ja sam turist”, rekao je Menhali policajcima, koji su ga na kraju pretražili, bacili mobitel i skinuli cipele. Također, stavili su mu lisice.

Kada su shvatili svoju pogrešku, nesretnog su muškarca pustili na slobodu, a on se srušio. Hitno je hospitaliziran, a sumnja se da je doživio moždani udar. Ostao je u SAD-u zbog zdravstvenog stanja. Sve se dogodilo zbog dojave policiji, u kojoj je jdna zaposlenica hotela rekla kako je u predvorju muškarac u dugoj haljini i marami, sa nekoliko mobitela, koji izražava vjernost Islamskoj državi.

Policija je kasnije ustanovila kako nitko nije spomenuo terorističku organizaciju.

Komentiraj