U21: Hrvatska u Velikoj Gorici poražena od Češke

U četvrtoj utakmici kvalifikacija za U21 Europsko prvenstvo Hrvatska je u Velikoj Gorici poražena od Češke rezultatom 1:2 (1:1). Mladi Vatreni su poveli preko Luke Ivanušeca, a gosti su do prekreta došli preko Ladislava Krejčija i Pavela Buche.

Izabranici Igora Bišćana su tako u dosadašnjem tijeku kvalifikacija upisali domaće poraze od Škotske i Češke dok su u gostima bili bolji od San Marina i Litve.

Mladi Vatreni su prvu veliku priliku imali već u prvoj minuti kada je Bradarić pronašao Musu koji sa četiri metra gađa u vratara Jedličku.

Gosti su uzvratili u 11. i 17. preko Šašinke i Granecnyja, no njihove pokušaje brani Šemper.

U 19. Ivanušec je idealno uposlio Brekala koji je u situaciji 1 na 1 pokušao uputiti loptu kroz noge vratara, ali Jedlička je spreman na taj udarac.

Hrvatska je povela u 30. minuti kada se solo akcijom Ivanušec oslobodio dva suparnička igrača, a potom je sa osam metara snažnim udarcem poslao loptu u mrežu.

Vodstvo mladih Vatrenih nije dugo potrajalo. Česi su do izjednačenja došli u 39. minuti kada je nakon udarca iz kuta poentirao Krejči.

Prva prilika u drugom poluvremenu pripala je Hrvatskoj. U 50. minuti su kombinirali Moro i Brekalo, no udarac Ivanušeca lako zaustavlja Jedlička.

Uslijedio je potom pritisak gostiju koji su se nakratko razveselili u 55. minuti, ali pogodak koji su postigli poništen je zbog prekršaja u napadu.

U 63. minuti s dvadesetak metara je opasno pucao Havelka, ali obranom se iskazao Šemper, a na odbijenu loptu veliku priliku je imao Šašinka, no njegov pokušaj prolazi uz vratnicu.

Česi do preokreta dolaze u 72. minuti kada Gvardiol i Kalaica nisu uspjeli očistiti loptu ispred Hložeka, lopta dolazi do Buche koji je snažnim udarcem šalje pod prečku.

Dvije minute kasnije u prilici je bio Moro, ali i njegov pokušaj s 20 metara Jedlička skreće poviš gola.

U 82. minuti iz skraćenog kornera je probao Brekalo, za novu obranu vratara Češke.

Hrvatska je u posljednju priliku imala u 93. minuti kada je na udarac iz daljine Bistrovića spreman Jedlička, a u posljednjim trenucima izravan crveni karton je zbog udaranja protivničkog igrača dobio Bradarić.

Izabranici Igora Bišćana kvalifikacije nastavljaju u ožujku iduće godine kada će 27. gostovati u Škotskoj, a četiri dana kasnije će dočekati Litvu.

Ljestvica:

Komentiraj