U21: Hrvatska – Škotska, početne postave

Od 20 sati na Šubićevcu u Šibeniku mlada hrvatska nogometna reprezentacija susretom sa Škotskom počinje svoj put u kvalifikacijama za U21 Europsko prvenstvo koje će se 2021. godine održati u Sloveniji i Mađarskoj i na kojem će po prvi puta sudjelovati 16 ekipa.

Izabranici Nenada Gračana su u skupini 4 još i sa Grčkom, Češkom, Litvom i San Marinom, a na kontinentalnu smotru će se kvalificirati pobjednici devet kvalifikacijskih grupa i najbolja drugoplasirana momčad dok će osam preostalih drugoplasiranih reprezentacija sudjelovati u play-offu za preostala četiri mjesta.

Izbornik Gračan je utakmicu najavio sljedećim riječima: “Najvažnije je da nastavimo u ritmu koji je bio i do sada, u posljednja tri kvalifikacijska ciklusa, kada smo ostvarivali i rezultate, ali i ono što je prioritet, stvaranje igrača za A reprezentaciju. Svaka prva utakmice je teška jer postoji i određena nervoza, i među igračima i među svima nama. Međutim mislim da imamo kvalitetu, da imamo igrače koji mogu ostvariti i rezultate i koji se mogu nametnuti izborniku Daliću. Ono što je bitno u večerašnjem dvoboju je biti strpljiv i bez nervoze, a onda sam siguran da će i rezultat doći, bez obzira na snagu i kvalitetu Škotske.”

Večerašnji dvoboj će suditi slovački arbitar Michal Ocenáš kojem će asistirati Tomáš Vorel i Michal Tomčík dok će četvrti sudac biti Boris Marhefka.

Nenad Gračan i Scot Gemmill su dvoboj odlučili započeti sa sljedećim početnim sastavima:

Ljestvica:

Komentiraj