U21 Hrvatska bolja od Litve

U trećem susretu u skupini 4 kvalifikacija za U21 Europsko prvenstvo koje će se 2021. godine održati u Sloveniji i Mađarskoj Hrvatska je u Kaunasu bila bolja od Litve rezultatom 1:3 (0:1).

Strijelci za momčad koju vodi Igor Bišćan su bili Luka Ivanušec, Ivan Posavec i Kristijan Bistrović dok je za domaćine pogodio Domantas Antanavičius.

Hrvatska je tako nakon uvodnog poraza od Škotske na Šubićevcu i promjene na izborničkom mjestu na kojem je Bišćan zamijenio Nenada Gračana upisala dvije pobjede, a kvalifikacije nastavlja u ponedjeljak, 18. studenog kada će u Varaždinu odmjeriti snage s Češkom.

Mladi Vatreni su u današnjem susretu u vodstvo došli u 9. minuti. Kloniunas je u kaznenom prostoru srušio Musu, a norveški sudac Hagenes je pokazao na bijelu točku. Udarac Ivanušeca s 11 metara brani Krapikas, ali mladi veznjak je najbrži na odbijenoj lopti koju potom šalje u mrežu.

Litva je izjednačila u 60. minuti kada je Anatanavičius iskoristio nesporazum Kalaice i Šutala te je iz kaznenog prostora matirao Šempera.

Hrvatska do novog pogotka dolazi u 73. minuti. Bistrović je povukao kontru te je u pravom trenutku uposlio Posavca koji u situaciji 1 na 1 sa 15 metara snažnim i preciznim udarcem vara Krapikasa.

Pobjeda je potvrđena u 89. minuti. Ivanušec je oduzeo loptu Sirvysu te je potom odlično uposlio Bistrovića koji postavlja konačni rezultat od 1:3.

Litva – Hrvatska 1:3
Hrvatska – Češka 18.11. u Varaždinu

Ljestvica:

Komentiraj