U Županji se otklanjaju posljedice nevremena: “U prvom i drugom valu palo je 183 litre kiše po četvornom metru”

Autor:

Karlovac, 6.6.2008 - Zbog obilnih kiša sustav odvodnje oborinskih voda optereæen je velikom broju hrvatskih gradova. U Karlovcu su u èetvrtak i petak kritiène toèke bile Maèekova, Šporerova, Ljubljanska ulica, Borlin Gaj i Ilovac (na slici) gdje je bilo i povremenih prekida prometa i ispumpavanja vode s prometnica.
foto FaH/ Vesna HORVAT

FaH/ Vesna HORVAT

Nakon jakog nevremena koje je u ponedjeljak navečer pogodilo grad Županju, kada su zbog velike količine oborina bili poplavljeni mnogi dijelovi  grada, situacija je u utorak povoljnija jer je kiša prestala, a i dalje se otklanjaju posljedice nevremena.

“U prvom i drugom valu palo je 183 litre kiše po četvornom metru i očekivali smo i veće poteškoće s obzirom na tu količinu oborina. Naši ljudi radili su jutros do pet sati, a nastavljamo i dalje kako bi otklonili sve posljedice ovoga potopa koji nas je zadesio”, rekao je zapovjednik županjske javne vatrogasne postrojbe (JVP) Vladimir Balentović.

Dodao je kako je najteža situacija bila u predjelu grada Mlaka, u ulici Dr. Franje Račkog, Osječkoj te Baruna Trenutka dok neki dijelovi grada nisu bili toliko ugroženi.

U jakom naletu velikih količina kiše koja je počela padati oko 18 sati poplavljene su brojne županjske ulice, a mnogim Županjcima voda je počela ulaziti i u kuće te podrume.

“Radili smo neprekidno na terenu, a u pomoć su nam došli i pripadnici DVD-a iz Cerne, Štitara i Gradišta, nas ukupno 55 vatrogasaca”, rekao je Balentović dodajući kako je u utorak situacija puno povoljnija jer je kiša prestala i voda se već dobrim dijelom povukla, a na ruku ide i vremenska prognoza bez daljnjih oborina.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.