U Zračnoj luci Franjo Tuđman otvorena izložba fotografija ‘Zagreb voli zeleno’

U Zračnoj luci Franjo Tuđman u ponedjeljak je otvorena izložba fotografija ‘Zagreb voli zeleno’ skupine autora, poznatih hrvatskih fotografa.

Odabranih 26 fotografija prikazuju zagrebačke zelene oaze i njegove prirodne ljepote kroz umjetnički doživljaj osam autora: Boška&Krešo, Julien Duval, Marija Gašparović, Sanjin Kaštelan, Šime Lugarov, Davor Rostuhar, Josip Škof i Marko Vrdoljak.

Svečanom otvorenju nazočili su Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba, Ivo Bašić, savjetnik ministrice turizma i sporta RH, Filip Beusan, kustos te domaćini izložbe Hüseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ d.d. i Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Izložbu su organizirali Turistička zajednica grada Zagreba i Međunarodna zračna luka Zagreb.

“Ovo je druga izložba koju organiziramo u dolaznom terminalu zagrebačke zračne luke te mi je posebno drago da smo ju realizirali, unatoč izazovnim vremenima u kojima se nalazimo, i time, simbolično obilježili početak ljetnog reda letenja”, rekla je direktorica TZGZ Martina Bienenfeld. Dodala je da ovom izložbom Turistička zajednica nastavlja s kampanjom pokrenutom s ciljem promicanja Zagreba kao odgovorne, održive i sigurne destinacije.

“Također, kroz izložbu dodatno implementiramo poruku kampanje MINTS-a Safe stay in Croatia – Safe stay in Zagreb jer promičemo boravak na otvorenom, u zelenilu i prirodi s fokusom na zdravlje te podižemo svijesti o našem gradu kao poželjnoj životnoj sredini i turističkoj destinaciji. Naime, Zagreb je 75,1% zelen; zelene površine prekrivaju većinu grada; ima 10 milijuna četvornih metara uređenih travnjaka i cvjetnjaka, 200 kilometara održavanih drvoreda i 130 tisuća različitih stabala. 26 odabranih fotografija prikazuju samo djelić zagrebačkog prirodnog bogatstva, a one sve potvrđuju da Zagreb uistinu živi i voli zeleno”, poručila je Bienenfeld.

Hüseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ d.d, istaknuo je da mu je veliko zadovoljstvo što su početak ljetnog reda letenja 2021. godine obilježili otvorenjem ove zanimljive izložbe, koja promovira prirodne ljepote Zagreba i okolice.

“Naša će nastojanja zasigurno prepoznati naši korisnici, koji su nas nedavno, unatoč trenutnim zahtjevnim okolnostima, treći put za redom proglasili i najboljom zračnom lukom u Europi u kategoriji od 2 do 5 milijuna putnika godišnje”, poručio je.

Izložba fotografija nalazi se u prostoru za preuzimanje prtljage putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman, a osim same izložbe, prostor dodatno krasi i maketa projekta Mali Zagreb. Riječ je o novom projektu Izložba fotografija nalazi se u prostoru za preuzimanje prtljage putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman, a osim same izložbe, prostor dodatno krasi i maketa projekta Mali Zagreb.

Komentiraj