U Zoološkom vrtu grada Zagreba pripremili prigodni program – Polarni advent

Press/Zoo Zagreb

Zoološki vrt grada Zagreba od 27. studenoga do 9. siječnja 2022. godine predstavlja poseban program za sve posjetitelje – Polarni advent.

Svečano otvorenje je u nedjelju 28. studenoga 2021. godine u 17 sati. Na Zebrinom trgu program ovogodišnje manifestacije najavit će Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba. Svečano će se upaliti lampice, a Veleposlanici akreditirani u Zagrebu pod vodstvom fotografa Damira Hoyke krenut će u šetnju Vrtom i pokušat će napraviti što bolje fotografije u Divljem srcu grada.

Program u prvom dijelu Polarnog adventa traje od 11 do 19 sati sve do 19. prosinca, a održavat će se petkom, subotom i nedjeljom, a u drugom dijelu manifestacije, od 26. prosinca 2021. do 9. siječnja 2022. godine, svakodnevno.

Prigodno ukrašene šetnice obasjane tisućama lampica i tematski obilasci Vrta, koje predvode edukatori odjeveni u suvremene vilenjake kreću u 11, 12, 13, 14 i 15 sati sa Zebrina trga. Nakon dolaska mraka raspored obilazak je u terminima u 16, 17, 18 i 19 sati. Obilasci traju 45 minuta i nije potrebna rezervacija.

Zoološki vrt se svako jutro otvara u 9 sati. Danima kada se održava program Polarnog adventa, Zoo Zagreb se zatvara u 20 sati, a ostale dane te na Badnjak, Božić i Staru godinu u 16 sati. Ovisno o trajanju programa tog dana, u Vrt je moguće ući dok se ne zatvore blagajne, tj. do 15, odnosno 19 sati.

Od petka 10. prosinca u Edukacijskom centru zainteresirani će moći razgledati edukativni postav Tajne životinjskog svijeta.

Kako bi posjetitelji ovjekovječili svoj posjet Polarnom adventu, na nekoliko ih mjesta u Vrtu očekuju posebno kreirane točke za fotografiranje. Tijekom boravka u Zoološkom vrtu posjetitelji se trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

FOTO: Press/Zoo Zagreb
FOTO: Press/Zoo Zagreb

Komentiraj