U ZOO Detroit mnogo je atrakcija, vrt leptira i medvjedi djeci su najzanimljiviji

Marko Lukunic/PIXSELL

Kada obitelji i djeca kupe ulaznicu i krenu razgledavati zoološki vrt, uvijek izaberu nastambe i životinje koje žele prvo vidjeti, a tek potom se upute dalje u razgledavanje.

Kako se brojni zoološki vrtovi u Sjevernoj Americi prostiru na ogromnom području, posjetitelji obično odabiru kraći put kako bi uspjeli što više vidjeti tijekom razgledavanja.

Detroit Zoo je dom mnogim divljim životinjama, koje uživaju u velikim i lijepo uređenim nastambama, terarijima, kavezima. Djeca se posebno vesele posjetu zatvorenom vrtu leptira, gdje se među biljkama i cvijećem može vidjeti mnogo vrsta leptira. Ovakvi vrtovi su posebno atraktivni u određeno doba godine.

Nastamba sivih grizli medvjeda je također jedna od glavnih atrakcija. Troje braće medvjeda uživa u lijepom vremenu, a u veliku nastambu se često postavljaju trupci drveća ili predmeti, koji im služe za zabavu i igranje.

Zoološki vrt u američkoj državi Michigan u svom vlasništvu ima i tri velika zelena prostora (greenspaces). U malom šumskom području Nature Trail žive vjeverice, ptice, leptiri i zečevi. Fairy Garden je mali botanički vrt u sastavu Detroit Zooa, a mali park FEC Courtyard pruža mogućnost za kratki odmor posjetitelja.

Komentiraj