U zaštićeno divlje stanište u blizini Bristola stigle i kašmirske koze

Goran Kovacic/PIXSELL

U blizini engleskog grada Bristola se nalazi važno divlje stanište Avon Gorge, a lokalitet je još više dobio na značaju kada je pokrenut projekt Downs Wildlife Project.

Kroz tjesnac Avon protječe istoimena rijeka, a zanimljivo je da se on nalazi samo nekoliko kilometara od grada-luke Bristol Citya. Prekrasno izletište je bogato mnogim biljnim vrstama i šumom, a stanište brojnih ptica i životinja se želi dodatno zaštiti i učiniti pristupačnim posjetiteljima.

Bristol City, Bristol Zoological Society, Natural England, University of Bristol, National Trust and Forestry England i drugi partneri zajednički rade na projektu očuvanja nekih biljnih i životinjskih vrsta. Djelatnici Bristol Zoo-a su nedavno u ovo područje pustili četiri kašmirske koze. Prve koze su tu uvedene još 2011. godine. Ističe se kako je njihova uloga važna za cijeli ekosustav. Posjetitelje se poziva da ostanu na putevima, hranjenje životinja je zabranjeno, dok se pse treba držati na uzici.

Projekt zaštite tjesnaca Avon se pokazao kao vrlo dobar primjer očuvanja divljih staništa i prirode u samoj blizini velikih urbanih sredina,

Komentiraj