U Zagrebu zaražene tri djelatnice doma za starije, mogući izvor zaraze je biračko mjesto

 

Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba u ponedjeljak objavljeno je kako je u glavnom gradu Hrvatske 12 novooboljelih osoba od koronavirusa. Većina su kontakti ranije oboljelih osoba.

“Tijekom vikenda u Zagrebu smo imali 67 pozitivnih bolesnika, jučer samo 12. Primjetan je trend. Epidemiološka situacija je pod kontrolom, ali velika je aktivnost kroz domove zdravlja”, izjavio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je trend od petka do danas dobar te je građane pozvao na disciplinu.

Vezano za proboj virusa u dom za starije i nemoćne u Klaićevoj, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknula je da su svi štićenici dobro.

Pozitivne su tri djelatnice doma, a epidemiološke mjere već su od prije na najvišoj razini i mjeri se temperatura pri ulasku u dom te se prate simptomi. Djelatnice nisu imale simptome.

Nakon što je u srijedu jedna od djelatnica osjetila simptome, obavijestila je svoju liječnicu i nije dolazila na posao, a sve potrebne mjere su poduzete. Svi kontakti, i djelatnici i korisnici, su ili testirani ili stavljeni u samoizolaciju. Do sada su testirali 20 osoba i, osim ove tri djelatnice, svi su negativni, ali i dalje u samoizolaciji.

Djelatnice nemaju ozbiljnije simptome i probleme. Galić je istaknula da se ne zna točno gdje su se zarazile jer nisu putovale i nisu bile u kontaktu ni sa kim. Jedino gdje su se duže zadržale su biračka mjesta.

Komentiraj