U Zagrebu u petak zabilježeno 246 novih slučajeva

U Zagrebu je ukupno 246 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 39.293, što je 271 osoba više nego dan ranije, izvijestio je u petak NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 824 testiranja od čega je 231 nalaz bio pozitivan. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 434 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je za 264 osobe.

Od 434 obrađene pozitivne osobe 138 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 184 osobe su kontakti covid pozitivnih osoba. 34 osobe su štićenici i djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 35 osoba obrada je još u tijeku. Obrada za 30 osoba završena je, a napravili su je liječnici obiteljske medicine i HZJZ-a. Kod šest je osoba moguća izloženost tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. Dvije su osobe doputovale iz BiH i Poljske. Kod tri je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu, a kod dvije je osobe moguće izlaganje prilikom obiteljskih i vjerskih okupljanja.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 17 korisnika i šest djelatnika.

Tijekom proteklog dana nije bilo izrečenih mjera samoizolacije za učenike osnovnih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

Trenutno je u gradu Zagrebu 1.113 aktivnih slučajeva.

Komentiraj