U Zagrebu više od 40 posto pozitivnih testova

Grad Zagreb obavio je jučer 1248 testiranja, a pozitivnih je 607, što je 41 posto, objavljeno je na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite.
Objašnjena je i kontrola mjera u ZET-u i provođenje odluke o 40 posto popunjenosti u javnom gradskom prijevozu. “Još uvijek odluka nije objavljena, ali počeli smo se pripremati za javni gradski prijevoz i odluku o 40 posto popunjenosti. Izrađujemo naljepnice za vozila. Na svim vozilima bit će naljepnice na kojima će stajati točan broj osoba, odnosno koliko može biti putnika unutra. Apeliramo da ljudi ne ulaze kada je vozilo popunjeno. Brojanje putnika nije izvedivo, vozač ne može paralelno brojati putnike, ali apeliramo na korisnike”, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba.

Popunjenost kapaciteta do sada je 20 ili 30 posto. Naglasili su da se neće moći uvesti dodatnu osobu koja će brojati putnike. Pojačat će broj vozila od 7 do 9 ujutro i od podne do 16 sati, ali popunjenost vozila je i sada 20 do 30 posto, rečeno je na konferenciji za novinare.

Komentiraj