U Zagrebu uhićen serijski pljačkaš ljekarni

Zagrebačka policija u nedjelju je izvijestila da je uhićen 36-godišnji muškarac, osumnjičen za deset pljački u ljekarnama na području Zagreba u protekla tri mjeseca, iz kojih je odnio više od sedam tisuća eura.

“Provedenim opsežnim kriminalističkim istraživanjem su zagrebački policajci potvrdili sumnju da je osumnjičeni muškarac od 21. ožujka pa do 29. svibnja 2023. godine počinio ukupno deset kaznenih djela razbojništva u ljekarnama na području Črnomerca, Dubrave, Maksimira, Medveščaka i Trešnjevke”, objavila je policija.

Dodali su da je, kako se sumnja, osumnjičeni 36-godišnjak, tijekom popodnevnih i večernjih sati dolazio do ljekarni u kojima bi najčešće zaposlenicima zaprijetio nožem, u jednom slučaju zaprijetio je skalpelom i u jednom slučaju verbalno, nakon čega bi od zaposlenika zatražio da mu predaju novac, što su oni iz straha dijelom i činili dok u nekoliko slučajeva nakon upućenih im prijetnji bi sam otuđio novac. Odmah potom osumnjičeni bi pobjegao iz ljekarni.

Materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela iznosi oko 7.390 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su posebno izvješće dostavili Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok su 36-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner