U Zagrebu se poboljšava epidemiološka situacija

U Zagrebu su u posljednja 24 sata zabilježene 52 novoboljele osobe te je ukupno 1299 aktivno oboljelih, izjavio je u ponedjeljak Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, na na konferenciji za novinare.

Ocijenio je kako su brojke sad znatno bolje jer se manje ljudi testiralo. Jučer smo imali 52 novooboljela u Zagrebu, rekao je Šostar i dodao kako je u “Štamparu” obavljeno 448 testiranja, od kojih je 31 nalaz bio pozitivan.

Po prvi puta nakon tri mjeseca imamo oko sedam posto pozitivnih nalaza, rekao je dodavši kako su u domovima za starije i nemoćne potvrđreni pozitvni nalazi za jednoga korisnika i četiri djelatnika u ostalim socijalnim ustanovama.

Dodao jee kako su u karanteni dvije osobe.

Ovog časa u Zagrebu imamo 1299 pozitvnih slučajeva, što je napredak pa je očito da su mjere počele davati učinak, rekao je Šostar.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč smatra kako svi parametri ukazuju da je epidemiološko stanje u Zagrebu u poboljšanju.

Zbirno izvješće od 24. do 27. prosinca u covid ambulantama govori da je bilo 1026 osoba, rekao je Jeleč i dodao kako je nekad to bilo u jednom danu.

Istaknuo je kako je broj samoizolacija 38  i broj upućenih na testiranje 21. U karanteni u Tomislavovu domu su dvije osobe – jedna pozitivna i jedna u samoizolaciji, dodao je Jeleč.

Rekao je i kako je 117 zdravstvenih djelatnika poziztvino, a 73 u samoizolaciji.

Svi elementi i dalje ukazuju na trend pada i poboljšanje stanja, no moramo biti ustrajni i preko blagdana znatno smanjiti epidemiju, poručio je Jeleč.

Stipo Mandić iz Policijske uprave zagrebačke izjavio je kako su u proteklom razdoblju od tjedan dana imali 230 kršenja odluka Nacionalnoga stožera, a njih 212 se odnose na zabranu napuštanja županije.

Nije bilo sankcija, nego su samo oni koji nisu poštivali odluku vraćeni na adresu stanovanja, rekao je dodavši kako je bilo pet bilo kršenja ugostiteljskih objekata, 13 zakona o zaštiti od zaraze pučanstva (nenošenje maski).

Zaposlenici PUZ-a imaju 22 covid pozitivne osobe, što je za 14 manje u odnosu na proteklo razdoblje i 11 preventivnih samoizolacija što je za 16 manje, rekao je.

Komentiraj