U Zagrebu se održao Pride Ride, došle Sandra Benčić i Danijela Dolenec

U Zagrebu se tijekom subote poslijepodne održava Pride Ride. Umjesto klasične Povorke ponosa, iz Parka stara Trešnjevka krenuo je Pride Ride, odnosno, povorka na biciklima.

Među okupljenima su se našli i Sandra Benčić, saborska zastupnica i jedna od čelnica platforme Možemo, te Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika i nova načelnica Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

“Nećemo prestati tražiti svoja prava”

Na početku je govor održao Daniel Martinović, koordinator udruge Dugine obitelji.

“Nećemo se dati zastrašiti kukavičkim činovima paljenja zastava duginih boja ili karnevalskih lutaka te fizičkim nasiljem prema onima koji se ne uklapaju u nečije poimanje roda. Bez obzira tko je na vlasti, nećemo prestati tražiti svoja prava”, rekao je Martinović.

“Kada smo prošle godine usred pandemije i neposrednih posljedica potresa krenule organizirati prvi Pride Ride, nadale smo se da ćemo ove godine u ovo doba živjeti bar malo bolje. Međutim, rješavanje temeljnih životnih pitanja građana Zagreba, uključujući pripadnike naše zajednice, ne pokreće se s mrtve točke”, ranije su poručili organizatori.

Na ovogodišnjem Pride Rideu će proslaviti i presudu koja životnim partnericama i partnerima omogućuje pristupanje procjeni da postanu posvojitelji, ali i izraziti zabrinutost zbog stava hrvatske vlade, koja se na tu povijesnu odluku odlučila žaliti.

Pride Ride 2021: Ovogodišnji zagrebački Pride opet na biciklima

 

 

 

Ruta kojom voze

Ovogodišnja ruta je: Park stara Trešnjevka – Ozaljska – Tratinska – Savska – Žerjavićeva – Baruna Trenka – Trg kralja Tomislava – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Vukovarska – Trešnjevački trg – Ozaljska (povratak u park).

Okupljanje je bilo u Parku Stara Trešnjevka u 16:30, u 17 je krenuo program, a u 17:30 povorka. U 18:25 nastupa bend Pocket Palma. Kraj programa planiran je za 20 sati u subotu.

Komentiraj