U Zagrebu predstavljena knjiga ‘Blackbook Croatia’ – najbolje od hrvatske graffiti scene

Ispred Knjižnice Marina Držića u Zagrebu je u utorak navečer održana promocija knjige koja objedinjuje radove najboljih hrvatskih graffiti umjetnika ‘Blackbook Croatia.

Knjigu , koja je svojevrsni hommage ljudima koji su na početku stvaranja scene crtali, crtačima koji su trenutno aktivni da se predstave svojim radovima, ali i poticaj i ideja za razvitak individualnog stila svim budućim crtačima grafita, predstavio je urednički tim Matija Vnučec, Alen Miler i Krešimir Golubić te Željka Miščin.

Nakon gotovo godinu i pol dana od početne ideje danas s ponosom možemo predstaviti knjigu s kojom smo vrlo zadovoljni jer je u njoj okupljeno preko 90% ljudi koji se bave ovim specifičnom granom umjetnosti. U knjizi se nalaze radovi 192 umjetnika ulične umjetnosti iz Hrvatske, a zanimljivo je da je svaka stranica unikatna i posebna na svoj način, od skica izvučenih samo olovkom do full color stranica obojanih markerima, vodenim bojama i drugim slikarskim tehnikama”, kazali su iz uredničkog tima na promociji.

Na sam dan promocije knjige, u Knjižnici Marina Držića, otvorena je i izložba originalnih skica koje su autori sakupili kroz rad na knjizi, a budući da su izloženi u samom izlogu, u njima će zainteresirani moći uživati i izvan radnog vremena knjižnice.

Željka Miščin, koordinatorica knjižnice izjavila je da je jako sretna da se promocija knjige održala u knjižnici Marin Držić, budući da s grafiterima surađuju već godinama, organiziraju njihove izložbe i sa znatiželjom prate i podržavaju hrvatsku graffiti scenu.

Promociji su prisustvovali mnogi zaljubljenici u graffiti umjetnost, a održana je uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Komentiraj