U Zagrebu otvorio teretanu, bit će prijavljen zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti

Andrija Klarić, koji je na zagrebačkoj Trešnjevci u ponedjeljak otvorio teretanu, bit će prijavljen za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

“Danas, 1. veljače 2021. godine oko 7.45 sati u Zagrebu u II zagorskoj ulici, policijski službenici utvrdili su kako teretana posluje, unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH.teretana

Na navedenoj adresi, u unutrašnjosti teretane, zatečen je 51-godišnji vlasnik te četiri osobe koje su vježbale uz četiri osobe na samom ulazu u navedeni prostor. Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku”, navodi se u priopćenju zagrebačke policije.

‘Što mogu izgubiti?’: Otvorio teretanu na Trešnjevci, odvela ga policija

Komentiraj