U Zagrebu na Silvestrovo počinje festival elektronske glazbe Croatia Music Week

Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagreb će, potaknut uspjehom četiri splitska Ultra Europe festivala, dobiti svoju inačicu Ultre, festival elektronske glazbe Croatia Music Week, a uz ostale će na Silvestrovo glavna zvijezda biti Armin van Buuren, rečeno je u palači Dverce na konferenciji za medije u srijedu.

Održavanje Croatia Music Weeka predviđeno je od 31. prosinca 2016. do 6. siječnja 2017. u zagrebačkoj Areni, potvrdio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, i istaknuo da će za svaku uloženu kunu zagrebački proračun dobiti pet. Kazao je da će to biti spektakularni doček kakav Zagreb još nije imao.

“Ne bih se hvalio svojim doprinosom, nego bih istaknuo rad i trud direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Martine Bienenfeld koja je najzaslužnija za ovu suradnju. Moram reći i da nas je na ovaj korak ponukala činjenica da je Zagreb poslije Silvestrova pomalo prazan, pa kako naši građani početkom godine ne bi bili u ‘depri’ Grad im je organizirao proslavu koja traje sedam dana”, rekao je Bandić.

Direktor festivala Ultra Europe Nikola Bušljeta je predstavio program projekta Croatia Music Week-a, kazavši kako će osim Armina van Buurena, koji među pet top svjetskih DJ-eva, nastupiti i DJ MOTi, Julian Jordan i druga svjetska imena, te tako Zagreb učiniti poželjnom destinacijom za proslavu Nove godine.

“Ovogodišnji splitski dio Ultra Europe festivala, je zbog jake bure trajao dva umjesto tri dana. Na stadionu Poljud okupio je 160 izvođača, oko 150 tisuća posjeta iz 143 zemlje svijeta i nastavio se na Braču, zatim se održala Ultra Yacht Regata, pa Ultra Beach na Hvaru, a zadnja je destinacija partijanerima bio Vis. Splitski festival je trajao duže od ostalih ‘Ultra festivala’, čak sedam dana, zbog nadoknade otkazanoga programa, te postao i najduži po neprekidnom trajanju programa od 16 sati”, podsjetio je direktor komunikacija festivala Luka Jureško.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar dodaje kako je Split uložio u Ultru, ponajviše u orgnizaciju Hitne pomoći, dodatnih ekipa iz Čistoće i slično, no i kako je zadržao turiste duže nego obično, pa je time profitirao cijeli grad. “Ultra je Split stavila u središte turističke karte cijeloga svijeta”, rekao je.

Splitski projekt se pokazao izrazito uspješnim, kako financijski tako i u promoviranju grada, turizma, ali i privlačenja stranih ulaganja. Projekt Croatia Music Week na neki bi način ujedinio ljetnu i zimsku turističku ponudu, kako bi se turisti što duže zadržali u Hrvatskoj. Projekt organizira Ultra Music Festival u suradnji s Gradom Zagrebom, koji svake godine organizira više festivala diljem svijeta, primjerice Ultra Miami, Ultra Japan, Ultra South Africa i slično. U projektu Croatia Music Week sudjeluju i Turistička zajednica grada Zagreba, te Turistička agencija Atlas.

Zbog svoje funkcionalnosti za mjesto događanja odabrana je Arena Zagreb, novi arhitektonski simbol grada, koju odlikuje multifunkcionalnost i tehnička opremljenost, ima više od 15.000 sjedećih mjesta ili 25.000 za potrebe održavanja koncerata, te će biti prikladno mjesto za održavanje Music Week-a, rečeno je na konferenciji.

Komentiraj