U Zagrebu dopušteni posjeti korisnicima domova za starije uz strogo pridržavanje mjera

U Gradu Zagrebu dopušteni su posjeti korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, u ponedjeljak je priopćeno iz Gradske uprave.

Prema najnovijim uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije koronavirusa, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) donio je novu odluku za pružatelje usluga smještaja starijih osoba i osoba s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi.

“Nastavni zavod za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dopušteni su posjeti korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera”, naveli su iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Iz Grada apeliraju na odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika jer rizik od širenja zaraze još uvijek postoji, a prije posjete korisnika obavezno je prethodno konzultiranje sa stručnim djelatnicima domova oko dogovora za termin i načina odvijanja posjeta.

“Otvaranjem domova za starije osobe za posjete zaštita zdravlja korisnika i dalje je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane”, ističu iz Gradske uprave te dodaju kako je uz velike napore i strogo pridržavanje epidemioloških mjera od korisnika i djelatnika domova za starije osobe, suočavanje s virusom uspješno svladavano tijekom cijele godine.

U Gradskoj upravi se nadaju da će procjepljivanje korisnika i djelatnika domova kao i opće populacije pridonijeti dodatnom poboljšanju epidemiološke slike i normalizaciji svakodnevnog života građana.

Komentiraj