U Zagrebu 67 novih slučajeva: “Moja crna slutnja se obistinila”

 

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba u srijedu je na konferenciji za novinare izvijestio da je u Zagrebu u posljednja 24 sata 67 novooboljelih od koronavirusa, a u samoizolaciji se nalazi 119 osoba.

“Moja crna slutnja se obistinila, ali to je rezultat tisuću testiranja”, rekao je na presici ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar i dodao da su od 67 novih pozitivnih 7 negativne amneze, 18 ih se zarazilo na godišnjem odmoru, kod 13 njih je u epidemiološka obrada u tijeku i pet je uvoz iz BiH.

“Morate znati da Zagreb ima tri i pol više stanovnika nego sljedeća po veličini županija pa po tome situacija nije tako alarmantna kako se na prvu čini. Ako imate u Splitu 90, a u Zagrebu 67, to je po broju stanovnika kao da imate 20 novooboljelih. Danas smo postigli dogovor s Institutom za antropologiju i od sutra nam dolaze četiri molekularna biologa dok se naše kolege ne vrate iz samoizolacije pa ćemo od subote imati više testiranih”, rekao je na konferenciji Šostar.

Komentiraj