U Zagrebu 53 nova slučaja, oboljela i djelatnica KB-a Sveti Duh

 

Nastavni zavod za javno zdravstvo’dr. Andrija Štampar’ u nedjelju je izvijestio o 53 novooboljele osobe od koronavirusa. Među novooboljelim je i zdravstvena djelatnica KB Sv. Duh te je za sedmero djelatnika te ustanove određena mjera samoizolacije, kao i nezdravstvena djelatnica privatnog Doma za starije.

“U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ provedeno je 480 testiranja na koronavirus. U Gradu Zagrebu zabilježena su 53 slučaja novooboljelih osoba. Posljedično tome, 85 osoba izrečena je mjera samoizolacije”, navodi Nastavni zavod u priopćenju.

Od 53 novooboljelih osoba, njih sedam je za sada negativne epidemiološke anamneze, 39 osoba su kontakti pozitivnih osoba, a kod dvije novooboljele osobe moguće je izlaganje tijekom godišnjeg odmora, u Novalji. Kod jedne osobe je epidemiološka obrada u tijeku, a dvije osobe došle su iz Bosne i Hercegovine. Za dvije osobe moguće je izlaganje na svadbama u Sesvetama.

Oboljela je jedna zdravstvena djelatnica Kliničke bolnice Sveti Duh te je sedmero djelatnika te ustanove određena mjera samoizolacije. Također je novoboljela i nezdravstvena djelatnica privatnog Doma za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba, a epidemiološka obrada je u tijeku.

“Trenutačno je u Gradu Zagrebu 635 aktivnih slučajeva, a 1715 osoba nalazi se u samoizolaciji”, navodi Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” te podsjeća da je radno vrijeme drive-in testiranja vikendom i blagdanima od 8 do 12 sati.

Komentiraj