U zagrebačkoj Zračnoj luci uhićena mlada Brazilka, iz Sao Paola prokrijumčarila kilu kokaina

U zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman prije nekoliko dana uhićena je mlada Brazilka, kod koje je pronađen kilogram kokaina, izvijestila je zagrebačka policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičena 22-godišnja državljanka Brazila, 1. srpnja, ‘po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatom muškom osobom, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu unutar koje su se nalazile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom ukupne mase od oko 1080 grama.

Dan kasnije taj je kokain prokrijumčarila u Hrvatsku, preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb. “Po dolasku u Zračnu luku „Franjo Tuđman“ iz Lisabona, oko 13 sati, nad njom je obavljen carinski pregled kojom prilikom su pronađena dva paketa sačinjena od platnene samoljepljive trake i prozirne plastične vrećice unutar kojih se nalazila praškasta materija bijele boje za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost droge tipa kokain”, navodi se u priopćenju policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je protiv nje podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici

Komentiraj