Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Zadru se jučer odvijala talačka kriza

Zadarska policija danas je izvijestila o talačkoj krizi koja se u subotu odvijala u jednoj obiteljskoj kući u Zadru.

Policija je u subotu nešto prije podneva alarmirana zbog obiteljskog nasilja na Putu Vrela na Bokanjcu. Muškarca u kasnim tridesetim godinama je zbog maltretiranja nje i njezine majke prijavila maloljetna kći.

Nakon što su policajci stigli na mjesto događaja, muškarac se zatvorio u kuću i prijetio da će ih sve dignuti u zrak plinskom bocom. U pomoć je stigao i splitski specijalac-pregovarač, doznajemo u zadarskoj policiji. Nakon višesatnog pregovaranja, muškarac je oko 19 sati izašao iz kuće. Uhićen je i nalazi se u službenim prostorijama policije.

Privedena je i majka maloljetnice koja je alarmirala policiju. Protiv majke se vodi prekršajni postupak jer je vrijeđala i omalovažavala policijske djelatnike koji su došli u subotu na lice mjesta. Roditelji maloljetnice su u policiju privedeni uz sredstva prisile.

“U tijeku je kriminalističko istraživanje o ovom događaju tijekom kojeg je planirana i pretraga obiteljske kuće u kojoj se sve dogodilo”, rekla je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin za Dnevnik.hr.

Komentiraj